Japanese follows English. 英語の後に日本語が続きます。
The soup may look plain but is very nutritious, containing protein, calcium, folate, magnesium, vitamins C and K, iodine, and iron. Why not try😉?
This is a soup of canned mackerel with spring onion and kombu (kelp). The key is it's so easy to cook! You only need to put all of the below into a saucepan and heat it until it boils. Then, season the soup with soy sauce and vinegar if necessary. I learned this soup from a book by Toshiko Okuzono, a Japanese culinary expert.
- Canned mackerel
- Sliced spring onion
- Shredded dried kombu (Cut dried kombu with scissors!)
- Grated ginger
Canned mackerel soup 鯖缶スープ |
(If you wish to post your comment but don't have a Google account, select "anonymous" from the drop down menu titled "comment as"!)
鯖缶スープです。鯖缶にきざんだ葱と千切り昆布を入れて、煮立ったら醤油と酢で味付けして出来上がり。簡単です!奥薗壽子さんの「からだ想いのひとりごはん」という本の中にあり、すっかり気に入ってしまいました。他にもいいレシピ満載です😀!
(Google アカウントを持ってない方は、コメント記入後に「Google アカウント」をクリックし、「匿名」か「名前/URL」を選択してからご記入ください!)
Comments
Post a Comment